SZAKMAI BESZÁMOLÓ

 

 

Pályázati azonosító szám: EFOP-1.3.4-16-2017-00021

Dátum: 2020.09.28

A foglalkozás/rendezvény címe: Roma Kultúra Napja

Helyszín: Géberjén

A foglalkozás/rendezvény célja:

A Roma Kultúra Napját a roma hagyományokra építve minden évben április 8-án ünnepeljük, mely a cigányság „nemzeti" ünnepe. Ezen jeles ünnep alkalmából a cigányság kultúrája, hagyományai előtt tisztelegve szervezzük meg rendezvényünket minden projektbe bevont településen egy alkalommal. A rendezvénnyel célunk a megemlékezés és a kulturális identitás erősítése, a cigányság kulturális értékeinek, hagyományainak tovább örökítése, a többségi társadalom érzékenyítése.

Résztvevők köre:

Géberjéni óvodások

Megvalósult program leírása:

A rendezvényünk a géberjéni Közösségi Házban került megrendezésre. Az óvodások vidáman, önfeledten játszottak a népi játékokkal az elő'adásra várakozva.

Lehető'ségük volt megtekinteni a hagyományos népi mesterségek kiállításunkat és cigány festő'mű'vészek képeit, valamint kézműves foglalkozáson és részt vehettek.

A Paramisi Társulat "Kis Miklóska" mesejátékát nagy népszerűséggel fogadták az óvodások, akik a foglalkozás során végig interaktívak voltak - táncoltak, énekeltek, verset mondtak - és érdeklődéssel figyelték a cigány népmese történetét.

A program során a közvetlen élményen alapuló, interaktív elő'adások, kulturális elő'adások, a roma hagyományokat felelevenítő gasztronómiai és kreatív foglalkozások bemutatása volt a fő motiváltságunk.

 

 

Szakmai vezető'

 

 

Közművelődési és Vidékfejlesztési Programiroda Egyesület
1077 Budapest, Izabella u. 36-38. fsz.12

 

 

Akadálymentes weboldal

 

- Hírek ESZA

NyelvEsély Partnerintézmény
Szociokulturálisan érzékeny, fenntartható tanulás 

 

Ma 1

Tegnap 25

Héten 56

Hónapban 368

Összesen 43148

Jelenleg 3 vendég és nincs tag online

Copyright © 2016-2017 All Rights Reserved.